Kişisel Verilerinizin Korunması ve İşlenmesi Politikası

Kişisel Verilerinizin Korunması ve İşlenmesi Politikası

Biz Kimiz ?

Web sitesi adresimiz:  http://afyonluoglu.org

Bu Siteye Yönlendirilen Diğer Adreslerimiz: 

  • http://kisiselveriler.info
  • http://bilisimmevzuati.org
  • http://siberdevlet.com
  • http://siberdevlet.info
  • http://afyonloglu.com
  • http://tr2018.org
Hangi kişisel veriler neden toplanıyor?

Yorumlar ve Üyelik

  • Sayfalara yorum bıraktığınızda, yazdığınız metin, IP adresiniz ve (spam yazıları tespit edebilmek için) user agent string toplanır.
  • Üyelik formu doldurduğunuzda, yeni haberleri size gönderebilmek için sadece e-posta adresiniz kaydedilir.
  • Ücretsiz kitap talebinde bulunduğunuzda, özel sürümlerini talep ederseniz (EPUB ve MOBİ), taleplerin amacı dışında ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na aykırı şekilde kullanılmasını engellemek için, e-posta adresinize ilaveten ad ve soyadınız talep edilir ve kaydedilir.
  • Gravatar servisini kullanıyorsanız bunu Gravatar sevisine iletebilmek için, e-posta adresinizden anonimleştirilmiş bilgi (hash metni) üretilir. Gravatar servisin mahremiyet politikasına şuradan erişebilirsiniz:  https://automattic.com/privacy/  Yorumunuz onaylandığı andan itibaren, Gravatar'daki profil resminiz, herkese açık olarak yorumunuzla birlikte görünecektir.

Medya

Siteye görüntü yüklerseniz, gömülü konum bilgisi içeren formatlardaki görüntü dosyalarını  (EXIF GPS vb.) yüklemekten kaçınınız. Aksi halde sitenin diğer ziyaretçileri bu görüntü dosyasını indirerek konumunuz hakkında bilgi sahibi olabilir.

İletişim Formları

Site hakkında görüş ve önerileriniz ile taleplerinizi iletebilmeniz için hazırlanmış olan iletişim formlarında, size geri dönüş yapabilmek için sadece e-posta adresiniz talep edilmektedir.

Anketler

Site üzerinden anket doldurduğunuzda, ankete vermiş olduğunuz cevaplar anonim olarak muhafaza edilmektedir.

Çerezler

Eğer siteye giriş için bir hesabınız (siteye giriş / login işlemi) varsa:

  • tarayıcınızın çerez kabul edip etmediğini anlamak için geçici bir çerez oluşturulacaktır. bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapatırken kaldırılabilir.
  • Siteye LOGIN seçeneği ile giriş yaptığınızda, ekran tercihlerinizi ayarlayabilmek ve siteye giriş yaptığınızı anlayabilmek için çerezler kullanılacaktır. Site giriş çerezleri en az iki gün, ekran seçenekleri bir yıl süreyle muhafaza edilir. "Beni Hatırla" seçeneğini işaretlerseniz, giriş çerezleri iki hafta tutulur. Sistemden çıkış yaptığınızda bu çerezler kaldırılır.

Sitede bir yazı yayımladığınızda, tarayıcınızda ilave çerezler oluşturulur. Bu çerezler kişisel veri içermez ve yazdığınız yazının numarasını tutar. Bu çerezin bir gün sonra süresi dolar.

Diğer Web Sitelerinden gömülmüş olan İçerikler

Yazılar, diğer web sitelerinden gömülü içerik (video, resim, metin vb.) barındırabilir. Diğer sitelerden alınmış gömülü içerik, ziyaretçinin belirtilen siteyi ziyaret ettiğindeki şekli ile çalışır. Bu web siteleri 3-parti takip yazılımları, kurabiyeler gibi yöntemler ile kişisel verilerinizi topluyor olabilir ve belirtilen siteye üyeliğiniz varsa ve giriş yapmış konumda iseniz bu gömülü içerik ile etkileşiminizi takip edebilir.

Verilerinizi kimlerle paylaşıyoruz?
  • Yasalarla belirlenmiş hususlar hariç, sitedeki gezintiniz ve üyeliğiniz kapsamında toplanmış olan verilerin hiç bir kısmı, burada belirtilen amaçların dışında kullanılmaz ve üçüncü taraflarla paylaşılmaz.
Verilerinizi ne kadar süre muhafaza ediyoruz?
  • Onaylanmış yorumlarınız süresiz olarak site kayıtlarında muhafaza edilir.

  • Üyelik kayıtlarınız üyeliğinizi iptal etmediğiniz müddetçe muhafaza edilir. İptal edilen üyeliklere ilişkin kayıtlar 6698 sayılı Kanun kapsamında Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından yayımlanan rehberlerdeki yöntemlere uygun olarak silinir.

Verilerinizle İlgili Haklarınız Nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 11. maddesi kapsamında:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenmek
  • Kişisel Verileriniz işlenmiş ise, buna ilişkin bilgi talep etmek,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı takdirde bundan haberdar olmak,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini istemek,
  • Kanunun 7 nci maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini istemek,
  • Yukarıdaki (e) ve (f) maddeleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini istemek,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etmek,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etmek,

haklarına sahipsiniz. Bu talepleriniz belirtilen kanundaki şartlara uygun olarak ve bu kanunda belirtilen süreler içerisinde yerine getirilecektir ve yapılan işlem hakkında tarafınıza (talebi gerçekleştirdiğiniz e-posta adresi üzerinden) bilgi verilecektir.

Verilerin imha edilmesi (silinmesi, yok edilmesi veya anonimleştirilmesi)  sürecinde, kanunun 7. maddesi çerçevesinde Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır. Bu süreçte, KVKK tarafından yayımlanan Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Rehberi 'ndeki yöntemler kullanılır.

Eğer silinmesini veya yok edilmesini istediğiniz verileriniz, bir servisin sunulması için kullanılıyor ise (örneğin haberlerin size ulaştırılması için vermiş olduğunuz e-posta adresiniz), bu durumda belirtilen servis üzerinden hizmet verilemeyecektir.

Verilerinizi Nereye Gönderiyoruz?
    • Yazmış olduğunuz yorumlar, spam kontrolü için, bu kontrolü sağlayan servislere gönderilebilir.
İletişim Adresimiz
  • Verileriniz ile ilgili talepleriniz için afyonluoglu@gmail.com adresi üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.
  • Taleplerinizi ayrıca sitemizde yer alan "Öneriler ve İletişim" bölümünden veya giriş ekranında yer alan "Bize Mesaj Gönder" seçeneği ile de iletebilirsiniz.
İlave Bilgiler

Verilerinizi Nasıl Koruyoruz?

Verileriniz sadece hosting hizmeti verilen firmada düzenli olarak yedeklenir, ayrıca bir bulut servisine ya da veri saklama hizmeti veren bir başka firma ile paylaşılmaz.

Karşılaşılan Veri Sızıntıları

Sitenin hizmet vermeye başladığı Mayıs 2017 tarihinden bu yana bilinen bir veri sızıntısı olmamıştır.

Hangi Üçüncü Taraflardan Veri Alıyoruz?

Kişisel veriler kapsamında üçüncü taraflardan hiç bir  veri sağlanmamaktadır.

Hangi otomatik kara verme ve profilleme mekanizmaları kullanıyoruz?

Sitemizde hiç bir otomatik karar ve profilleme mekanizması yer almamaktadır.